CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Tuesday, October 27, 2009

- Salam Aidilfitri -


Assalamualaikum wbt.. apa kabar semua...? harap2 korang sume sihat yea.. Di kesempatan ini aku nak ucapkan slmt hari raya wat sume pelawat yg kck2.. sbgi seorg insan yg bernama manusia mmg aku tak terlepas dari wat kesilapan.. dn kesilapan itulah yg m'gajar kite erti hidup,, dan ketika itu bru kite sedar bhwa perjalanan kite msh lg pnjg.. tak kirelah didunia mahupun akhirat..

sebenarnya dah hampir 2 tahun aku tak update blog nie.. tp atas desakan peminat dan nenek aku yg bgitu minat ngn blog nie.. maka terpaksala update.. he2.. xdela,, sbnarnya titiba rsa hati nak update blog nie, nak berkongsi idea, motivasi, nasihat, ideologi, political, sports dan macam2 lagi.. cuma harap2 blog ini dapat dekatkan diri kita kepada Allah.. insyaAllah.. tidak lupa juga kpd akhi asyraf ilman yg berusaha utk mengumpul dan menyatupadukn bloggers smik yg bersepah2.. ape pon,, wat budak2 smik, mari sama2 kita saport ILIK!!

Thursday, July 10, 2008

SMIK MENGGAMIT MEMORI

Sedar tidak sedar, kini sudah lebih kurang 8 bulan aku meninggalkan sekolahku. Namun kenangan yang terdapat di smik ini sukar untuk aku lupai. Seolah-olah baru semalam ku meninggalkan smik. Banyak kenangan pahit, manis, kelat yang terdapat di smik. Di situlah aku mula belajar erti kehidupan, susah-senang, persahabatan, berdikari, dan disitulah aku menerima tarbiyah... Terima Kasih SMIK..
Bagi pelajar lepasan SMIK yang masih rindu akan kenangan di SMIK mari sama-sama kita saksikan video Koperat Smik 2007 ini.. semoga kerinduan anda terhadap SMIK dapat diubati...

video

Wednesday, June 25, 2008

KTD DESTINASI KU


Setelah hampir 8 bulan bercuti selepas tamatnya alam persekolahan yang penuh dengan sejuta kenangan, tiba la masa yang dinanti-nantikan untuk aku melanjutkan pelajaran ke IPT.. seelah lama ku berfikir, termenung, merenung dan bermain bola dan juga sepak takraw,,, akhirnya aku telah membuat keputusan,, keputusan yang sebenarnya tidak disenangi oleh pihak-pihak berkuasa.. ini hanya kerana hasrat ku untuk melanjutkan pelajaran ke KOLEJ TEKNOLOGO DARUL NAIM (KTD)yang aku rasa bahawa inilah college yang terbaik dan akan membawa ku ke puncak menara KLCC.. maka tidak terkejutla oleh aku bila mendapati beberapa orang kawan ku juga turut serta untuk melanjutkan pelajarannye di KTD kerana merasakan KTD boleh memberikan kejayaan didunia mahupun di akhirat InsyaAllah..

SMIK DI KTD
Pelajar smik yang masuk ke KTD pada tahun 2008 telah mencatat rekod tertinggi bg 10 tahun berturut2 dengan kemasukan 4 orang jejaka(putera xdak termasuk puteri).. mari sama2 kita lihat siapa jejaka tersebut...
nama: mohd mukram bin sazali
umur: 18 tahun
jantina: lelaki sejati
kursus: multimedia
Hobi: berceramah palestin
cita: pengarah urusan tv3
amanat: semoga saya dan anda berbahagia di dunia dan akhirat ameen...

nama: Alif Al-Husna bin Abdul Halim
Umur: 18 tahun
Kerakyatan: jawa+melayu
Kursus: sains komputer
Hobi: tanam sayur, tampal poster,
Cita2: animator manga, mujahidin,, Allahuakbar
amanat: belajarlah walau ke negara jepun sekalipun.



nama:Prof.chef Aiman b. Nasaruddin
umur:sweet 18
warganegara: andalusia
Kursus: accountency
Hobi: melancong ke Korea
cita2: masuk syurga
Amanat: mari mencipta sejarah!!...




nama: Dr. Hj. Izaan Ikram b. Ishak
umur: 18
lahir: Atas Katil Hospital Yg ade dkat Klang
kursus: Science & Comp. Multimedia
hobi: men dota, berjihad!!
cita2: Male nurse yg boleh di contohi..
amanat: imagination is more important than knowledge...



KENAPA KAMI MEMILIH KTD???
mungkin ramai tertanya2 kenapa kami memilih ktd,, kenapa tidak IPTA or IPTS yang lain,,?? untuk mengetahui jawapannya,, kita tanya jawapan mereka...

Alif: saya tertarik dengan pembiayaan pengajian dan kewangan disini. Di sini saya m'buat pinjaman mara,, cuba anda bayangkan wang p'dahuluan saya akan dapat rm2000 dan setiap bulan saya akan dapt rm530 melalui pinjaman MARA.. suatu angka yg besar bagi saya.. dan apa yang saya perlu bayar balik pinjaman bergantung pada resault CGPA saya.. klu saya lulus 2.0 hanya bayar 50% dari pijaman, klu CGPA 2.50-2.99 saya hanya perlu bayar 25%, klu dpt 3.00-3.5 hanya perlu bayar 10% dr pinjaman.. dan yg menariknye klu saya dapat CGPA 3.5-4.0 pinjaman ditukarkan kepada biasiswa!!! beruntunglah mereka yang masuk KTD...

Mukram: Selain itu kawan2 sekalian, Sijil Diploma yang kita dapat nanti bukan sijil KTD tetapi 100% sijil UTM, konvokesyen pun kt UTM, cme kita belajar je di KTD,, ini disebabkan KTD merupakan kolej kerjasama UTM... ha jgn terkezut plak..

Aiman: hemm ada lagi teman2 sekalian,, Ktd juga menwarkan peluang sambung blaja ke luar dan dalam negara setelah mengambil diploma di ktd.. dalam negara ialah seluruh universiti di Malaysia,, dan luar negara ialah antaranya Universiti Winchester, Southampton Solent Universiti, Dublin Businees School, dan Grifth College Dublin,, ha menarikkan...

Izaan: KTD no.1 di Kelantan..tiada yg lain melainkan KTD..begitulah hadirin sekalian.. istimewa tak KTD nie.. bagi saya KTD juga merupakan landasan terbaik utuk kita berubah menjadi seorang yang cemerlang dari segi akademik dan juga akhlak dan keperibadian.. sesuai dengan moto dan Visi KTD sendiri... wallahualam..